Prirodne maske za kosu

Autor: admin, 03/02/2010


med-na-kosumaslinovo-ulje-kosaMasaza-koseMaska za suvu i oštećenu kosu

Pomešajte jednake delove maslinovog ulja i meda(onoliko koliko je dovoljno da prekrijete površinu vaše kose). Med sadrži vitamine i daje kosi
sjaj, a maslinovo ulje vraća preko potrebnu vlažnost. Nanesite smesu na
kosu počevši od korena prema krajevima. Prekrijte kosu plastičnom kesom i dobro je učvrstite. Preko kese omotajte topao peškir. Ostavite smesu da deluje trideset minuta, a zatim kosu isperite i dobro je operite vašim šamponom. Ovaj tretman je odličan i za sedu kosu. Za najbolje rezultate dobro je ponavljati ga jednom nedeljno.

Maska za masnu kosu

Mikserom mešajte jednu kašičicu korena maslačka sa 1 dl vode i jednom narezanom jabukom dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte tri kašičice zelene gline i sok iz jednog limuna i to sve mešajte dok masa ne postane homogena. Masku držite jedan sat, isperite kosu i operite je šamponom.

Maska protiv peruti

Maska se pravi od korena peršuna. Izmiksirajte tri kašičice usitnjenog korena uz dodatak
tri kasicice ricinusovog ulja. Peršun sadrži sastojak koji u kombinaciji s ricinusovim uljem odstranjuje perut i uravnotežuje koren kose. Smesu nanosite jednom nedeljno uz masiranje kože glave. Ostavite da deluje najmanje 15 minuta. Kosu operite šamponom i isperite sa dosta vode.

Odgovori

Theme by *

-->