Za one sa gustom kosom

Autor: admin, 04/02/2011


Gusta kosa predstavlja izazov svakoj ženi – to je kosa koja zahteva mnogo pažnje i nege, redovna pranja, korišcenje maski, ulja i posete frizeru. Dakle, to je frizura za odlučne i snažne žene koje se ne boje svoje osobnosti i znaju šta žele.
Ona često zna biti naizgled neukrotiva i to je razlog zašto su neke žene nezadovoljne njome, no to vas svakako ne sme uplašiti. Prvi utisak vara, a vaša gusta kosa itekako se da dovesti u red.
Gusta-kosaMože ne izgledati lepo ukoliko je nedovoljno negovana ili pogresno ošišana, može pokriti celo lice i tako vas ‘zatvoriti’, ukoliko je prirodno kovrdzava imati preveliki volumen i biti nemoguća kada su u pitanju ukrasi za kosu jer steknete utisak da svaki ukras ‘pojede’.
No, ipak je više pozitivnih strana guste kose i žena koje svoju retku kosu pod svaku cenu žele učiniti takvom. Bilo da želite vašu gustu kosu kratku, poludugu ili dugu, postoji mnogo frizura s kojima ćete zablistati i razlikovati se od ostalih upravo zbog tog zavidnog volumena.
Naime, možda najbolja frizura za gustu kosu jest poluduga ili duga kosa no naravno da ako ste ljubiteljka kratke kose i tu možete pronaći nešto za sebe. Važno je kod kratkih frizura da izbegavate bob frizuru jer će ona proširiti vaše lice.
No, kosu pre svega treba pravilno negovati. Svakako jedanput nedeljno nanositi hranjivu masku na kosu i na taj je način omekšati i podariti joj sjaja. Kosu je možda najbolje prati svaki treći, četvrti dan i pokušati izbegavati sušenje fenom jer fen vašoj kosi daje neželjenu širinu. Nipošto ne smete zaboraviti na šišanje koje je preko potrebno kako bi frizer napravio lepi oblik i uklonio ispucale vrhove.
Dakle, ako poštujete sve gore navedeno, problema s vašom gustom kosom neće biti.
Primera radi, ukoliko je vaš cilj postizanje manjeg volumena kose, najbitnije je odabrati pravu frizuru. Kao takva, ona će vašoj kosi pružiti lepši oblik i pravilniji smer rasta te će regulisati njenu gustoću.
Ipak najbolje je kosu pustiti prirodno gustom i prihvatiti to kao dar za koji bi mnogi dali sve.
I za kraj – visoki repovi i ocigledno dignuta kosa najbolje izgledaju ako je kosa gusta, onima s gustom ravnom kosom preporučili bismo da napravite lagane valove kako ona ne bi izgledala dosadno i monotono, a vi s gustom kovrdzavom kosom obratite paznju na svoj prekrasan odraz u ogledalu.Odgovori

Theme by *

-->